Posao za 170 Trebinjaca, Zavod za zapošljavanje izdvojio više od 810.000 KM

0
26

Zavod za zapošljavanje Republike Srpske podržaće poslodavce iz Trebinja koji će u narednom periodu zaposliti 170 radnika, od kojih 51 pripravnika. Tim povodom danas su potpisani ugovori sa poslodavcima iz našeg grada, kojima je ostavljen rok da u narednih 30 dana počnu sa aktivnostima na zapošljavanju kadrova koji su im potrebni.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je ovaj projekat Zavoda veoma značajan za naš grad, posebno jer omogućava odrađivanje pripravničkog staža za 51 lice, ali i zapošljavanje još oko 120 naših sugrađana.

“Posebno raduje što će od ukupnog broja lica koja treba da budu zaposlena više od 50 odsto biti zaposleno u realnom sektoru. Uz projekte Zavoda i one koje realizuje Grad, vjerujem da će broj nezaposlenih u Trebinju biti značajno manji”, naveo je Ćurić.

On je istakao i da je Grad odlučan u namjeri da se riješe egzistencijalno pitanje djece poginulih boraca, navodeći da je u toku javni poziv za bespovratna sredstva za samozapošljavanje iz ovih kategorija.

Dva pripravnika zaposliće preduzeće “Autounion”, koje u Trebinju posluje od 1988. godine.

“Zaposlićemo dvojicu ekonomista. Ovo je značajna podrška Zavoda za svakog privrednika i nadam se da će se ova praksa nastaviti i u budućnosti”, rekao je osnivač ovog preduzeća Đoko Tarana.

Jednog pripravnika zaposliće i Udruženje roditelja djece i omladine sa poteškoćama u razvoju “Sunce nam je zajedničko”. Izvršni direktor ovog udruženja Mijat Šarović istakao je da će posao dobiti logoped.

“Sve veći broj djece ima određenih problema sa govorom zbog čega smo odlučili da zaposlimo logopeda, koji će biti na raspolaganju svim roditeljima koji imaju djecu sa ovim sve učestalijim problemom”, naveo je Šarović.

Direktor Javnog preduzeća “Radnik” Bojan Čvoro rekao je da će zaposliti tri radnika.

“U pitanju su higijeničar, vodoinstalater  i prostorni planer”, istakao je Čvoro.

Šef kancelarije direktora Zavoda za zapošljavanje Srpske Miloš Golijanin rekao je da je za zapošljavanje 170 lica izdvojeno oko 812.000 KM.

Trebinje Live

KOMENTARIŠI

Unesite vaš komentar.
Please enter your name here