Državljanin Hrvatske osumnjičen je da je virusom korona zarazio punca koji je kasnije preminuo u osječkoj bolnici.

“Opštinsko državno tužilaštvo u Virovitici je 29. jula 2022. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv državljanina Republike Hrvatske (1980) zbog osnova sumnje da je počinio teško krivično djela protiv zdravlja ljudi”, navode iz tužilaštva.

Ističu da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 42-godišnjak od 13. do 19. novembra prošle godine u Virovitici počinio navedeno krivično djelo znajući da mu je dijagnostifikovana akutna respiratorna bolest kovid-19.

Iz tužilaštva su naveli da mu je Zavod za javno zdravstvo odredio posebnu mjeru za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti u vidu izolacije na adresi prebivališta.

“Osnovano se sumnja da se okrivljeni 42-godišnjak, pristajući ugroziti zdravlje drugih ukućana i svjestan lošeg zdravstvenog stanja njegovog punac, nije izolovao u jednu prostoriju porodične kuće već se kretao po drugim prostorijama i bio u neposrednom kontaktu s puncem kojeg je zarazio virusom Sars-Cov-2”, saopšteno je iz tužilaštva.

Dodaju da se usljed te zaraze punac zarazio koronom zbog čega je morao biti hospitalizovan u KBC Osijek u gdje je preminuo 26. novembra 2021. godine.