Mi pripremamo i uredbu koja se tiče ograničavanja marže na osnovne životne namirnice. Ta uredba postoji, ali je bilo određenih problema u funkcionisanju same te uredbe i na naftu i na naftne derivate i tu uredbu želimo da uredimo i da na taj način, prvenstveno tim uredbama, pomognemo građanima Republike Srpske s jedne strane, a sa druge strane pomognemo svakom poslodavcu i ne ugrozimo poslovanje nijednog poslovnog subjekta.

Istakao je ovo Denis Šulić, ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske, navodeći da su uredbe Vlade obavezujuće za sve u Srpskoj.

“Mi ćemo ići sa odlukom da osnovne životne namirnice, ulje brašno šećer i mlijeko na neki način ograničimo maržama i da na taj način pokušamo da pomognemo stanovnicima Republike Srpske. Definitivno, cijene proizvoda u marketima su rasle, ali isto ono što je definitivno s druge strane, imamo činjenicu da postoje pokazatelji da su te cijene i dalje puno jeftinije u Republici Srpskoj i u odnosu na Federaciju BiH i Srbiju”, rekao je Šulić.