Višković: Važno realizovati projekte iz oblasti zdravstva

0
25

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas sa Sjaoćing Јu, regionalnom direktoricom Svjetske banke za Zapadni Balkan.

Tokom sastanka, Višković je izrazio zahvalnost Svjetskoj banci na provedenim projektima u Republici Srpskoj, te, ujedno, pozvao na ubrzanu implementaciju aktuelnih projekata, a pogotovo onih koji se odnose na reformu zdravstvenog sektora.

Višković je ukazao na važnost provođenja ovog projekta, vrijednog 36 miliona evra, a koji se odnosi na pomoć lokalnim domovima zdravlja u prelasku na trezorski sistem poslovanja.

Istovremeno, Višković je prenio spremnost Vlade da se nastavi provođenje projekta unapređenja efikasnosti u poljoprivredi, vrijednog 26,5 miliona evra, te naglasio da je jedan od prioriteta i kandidovana rekonstrukcija putne mreže, u vrijednosti od 100 miliona evra.

S druge strane, direktorica Svjetske banke prenijela je spremnost ove institucije da se uključi u finansiranje ovog projekta, koji se odnosi na putni pravac Foča – Šćepan Polje, do granice sa Crnom Gorom.

Takođe, predstavnica Svjetske banke istakla je da se uskoro očekuje početak implementacije ranije ugovorenog projekta podrške novom zapošljavanju, u vrijednosti od 14 milione evra.

Današnjem sastanku prisustvovali su i Kristofer Šeldon, šef kancelarije Svjetske banke u BiH i Crnoj Gori, kao i ministarka finansija Zora Vidović i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savo Minić, saopšteno je iz Vlade Srpske.

KOMENTARIŠI

Unesite vaš komentar.
Please enter your name here