Sportskim organizacijama u Republici Srpskoj propisana je zabrana za organizovane rekreativne aktivnosti, trenažni proces i takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista svih uzrasta, osim profesionalnih sportskih aktivnosti, uključujući i treninge, saopšteno je iz Ministarstvo porodice omladine i sporta.

Zabrana je propisana u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, koji je zabranjeni i organizovanje sportskih događaja, kao i drugih sportskih aktivnosti osim takmičarskih koje su predviđene kalendarima takmičenja sportskih saveza Republike Srpske, sportskih saveza na nivou BiH i međunarodnih sportskih asocijacija, za sve uzraste, kao i trenažnog procesa.

“Organizacija dopuštenih aktivnosti mora biti u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, u kojem je, između ostalog, propisano fizičko rastojanje između lica, kao i obaveza nošenja zaštitnih maski”, naglašeno je u saopštenju.

Iz Ministarstva su podsjetili da se na sportske događaje odnosi i zabrana svih javnih okupljanja u grupama većim od 50 lica.