SRAMOTA! Jedna riječ opisuje udruženi potez gradskog odbora SNSD-a, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i rukovodstva OŠ „Branko Radičević“ iz Banjaluke, i zajedničko organizovanje koncerta, ni manje ni više nego Baje Malog Knindže, izjavila je Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta.

Dodaje, da je Vlado Đajić pokrovitelj i pita se da li je direktor Siniša Rendać dao dozvolu.

– Da li su Ministarstvo i ministrica Željka Stojičić ovo odobrili ili se, kao po pravilu, prave nijemi oko stvari iz njihove nadležnosti – pita Trivićeva.

Ona tvrdi da organizovanje koncerta u dvorani osnovne škole pokazuje koliko nisko je palo obrazovanje u Republici Srpskoj i koliko je svima navedenima stalo do naše djece.

Trivićeva kaže da je sve podređeno popravljanju rejtinga režima, a da je školstvo posljednja rupa na svirali. Naglašava da je bolje da su umjesto koncerta izgradili ogradu oko škole, a ne da iskrivljene armaturne ploče glume istu.

–Prvo su ukaljali ime velikog srpskog pjesnika Njegoša dajući orden sa njegovim imenom pjevaču upitnih umjetničkih vrijednosti, a sada kaljaju ime velikog Branka Radičevića organizovanjem ovakvog koncerta u školi koja nosi njegovo ime. Ujedno zloupotrebljavaju i Dan državnosti Srbije kao navodni povod za održavanje koncerta – ističe Trivićeva.

Trivićeva ne spori činjenicu da svako ima pravo da održi koncert, ali da niko nema pravo da koncerte održava u školskim salama koje koriste djeca.

-Krajnje je vrijeme da se uvede minimum dostojanstva u sve odluke vlastodržaca i živote svih nas – zaključuje Trivićeva.