Do 11 časova na ponovljenim izborima u Doboju glasalo je 19,98 odsto, a u Srebrenici 16,81 odsto birača, saopšteno je iz Centralne izborne komisije BiH. U Doboju su glasali i svi ključni kandidati na ponovljenim lokalnim izborima, a prijavljeno je i nekoliko incidenata.

Aktivisti Koalicije “Pod lupom”, koja prati izbore u Srebrenici i Doboju, danas su pres konferenciji u Doboju potvrdili da su policiji u ovom gradu prijavili da da se na jednom biračkom mjestu trguje glasovima.

Bilo je, dodaju iz ove koalicije, i slučajeva da sa biračima, koji nemaju nikakvih problema zbog kojih bi im bila potrebna pomoć drugih lica, u kabinu ulazi druga osoba i upućuje ih kako da glasaju.

Sve to su, ipak, kako naovde u Koaliciji “Pod lupom”, manje neregularnosti.

Kako će biti ocijenjena neregularnost, koju su pre sat vremena policiji prijavili iz dobojskog PDP, tek ćemo vidjeti.

Naime, oni tvrde da je stranački posmatrač PDP na biračkom mesto u Podnovlju verbalno napadnut i da su mu upućene ozbiljne pretnje, zbog kojih je završio na psihijatrijskom odjelu Bolnice “Svet apostol Luka”.

– U stanju šoka on je prevezne u hitnu, odakle je odmah upućen na psihijatriju, na bolničko liječenje – navodi naš izvor iz ove stranke.

U Doboju se danas održavaju ponovljeni izbori za gradonačelnika i Skupštinu grada na 89 biračkih mjesta.

U Srebrenici se održavaju ponovljeni izbori za načelnika opštine i odbornike u lokalnoj Skupštini na 28 biračkih mjesta, od kojih 26 redovna i dva za glasanje u odsustvu, i to u Gradačcu i Živinicama.

Iz CIK najavljuju da će u 17 časova saopštiti podatke o odzivu birača do 16 časova, te podsjećaju da je do večeras do 19 časova na snazi izborna tišina.