Stevandić na BN-u: Najboljih i najtačnijih 15 minuta čitave kampanje

0
17

“U Stanarima smo izgradili jednu fabriku a uskoro ćemo i drugu, jer smo doveli investitore, koji su uvidjeli da jeftinija cijena struje koju ima Republika Srpska, i kad se Ujedinjena Srpska bude više pitala nakon izbora, učinićemo da svaka opština bude kao Stanari” rekao je predsjednik Ujedinjene Srpske, dr Nenad Stevandić gostujući na RTVBN, i dodao da je Ujedinjena Srpska pokazala da ima razumjevanje za društvene probleme, kroz donošenje zakona koji olakšavaju živote majkama i maloljetnim licima.
Stevandić je izjavio da samo Ujedinjena Srpska ima razvijenu strategiju za poljoprivredu i da je Republika Srpska u tom segmentu daleko iza svojih mogućnosti. Stevandić dodaje da Republika Srpska ima najviše poljoprivrednog zemljišta po glavi stanovnika, i da je ta zemlja neiskorištena, te da se uz programe Ujedinjene Srpske koji uključuju ulaganje u mala gazdinstva zaposlila mnoga domaćinstva.

Stevandić se osvrnuo i na hapšenje Milana Novitovića, što je nazvao jednom vrstom političke odmazde, jer kako on kaže, glasovi Ujedinjene Srpske su prepoznati kao problematični i hapšenjem Novitovića pokušao se napraviti izborni inžinjering. Taj inžinjering, smatra Stevandić, nije uspio jer je Ujedinjena Srpska izašla samo jača iz ovakve situacije. Stevandić je rekao da ima informacije ko stoji iza hapšenja Novitovića, te da koalicioni partneri nemaju nikakve veze s tim.

Govoreći o nacionalnoj politici, Stevandić je rekao da program Ujedinjene Srpske ne podrazumjeva ortačenje sa strankama iz FBiH, već isključivo sa Srbijom, jer politika Ujedinjene Srpske je isključivo pro-srpska.
“Mi moramo raditi na jedinstvu srpskog političkog korpusa, jer ni hrvatske ni bošnjačke stranke nisu međusobno podjeljene na one koje će sarađivati sa Srbima a koje neće, a u Republici Srpskoj imamo one koji idu na kongrese SDA i HDZ. Ujedinjena Srpska ne želi da se ortači ni sa kojim narodom na štetu drugog” zaključuje Stevandić.

KOMENTARIŠI

Unesite vaš komentar.
Please enter your name here