Rukovodstvo Studentskog centra “Nikola Tesla” na raspolaganju ima bezmalo tri miliona KM godinu dana. Udostojilo se da raspiše poziv i izabere izvođača prije mjesec i po. Ipak, do sada je urađeno ništa.

To je na Tviteru napisao Srđan Rajčević, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS, reagujući na izjave rukovodstva SC da ovo ministarstvo ćuti na njihov zahtjev da im se obezbijede pare za nabavku namještaja.

– Sada misle da dopisom od jedne rečenice, po samo njima znanom izračunu, odokativno, traže 450.000 KM za namještaj za objekat u kojem nisu ni započeli radove (?!) i pri tome svjesno adresiraju problem na ministarstvo koje nije nadležno za kapitalne investicije. Rajčević će prije otići nego što će ministarstvo biti bankomat za vaše marifetluke, a vi gospodo, imate novce, radite – poručuje Rajčević.

Rukovodstvu SC poručuje da, za ono što im nedostaje, dostave Vladi jasan troškovnik.

– Pa, umjesto što naručujete TV priloge i prebacujete odgovornost za sopstveni javašluk, udostojite se da budete toliko odgovorni da bar studente ne zloupotrebljavate i gurate pred kamere, nego im stvorite uslove od para koje im naplaćujete – poručuje ministar.