Putin: Rusija proizvodi dvostruko više oklopnih vozila nego prošle godine

0
62
epa09989712 Russian President Vladimir Putin delivers an address to the participants of the Bolshaya Peremena All-Russian contest for school students via teleconference call at Novo-Ogaryovo state residence outside Moscow, Russia, 01 June 2022. EPA-EFE/MIKHAIL METZEL / KREMLIN POOL / SPUTNIK MANDATORY CREDIT

Ruska preduzeća proizvode dvostruko više oklopnih vozila nego prošle godine, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin na sastanku Ruske komisije za odbrambenu industriju.
– Proizvodnja glavnih tipova oklopnih vozila je više nego udvostručena u odnosu na prethodnu godinu, a proizvodnja najpotrebnijih sredstava za uništavanje utrostručena – istakao je on, prenio je TASS.

Putin je čestitao radnicima odbrambeno-industrijskog kompleksa Dan oružara i ukazao na visok nivo opremljenosti ruske vojske i mornarice.

– Održavamo redovni sastanak Vojno-industrijske komisije. Odlučili smo da ga održimo ovdje, u Iževsku, u jednom od vodećih centara nacionalne odbrambene industrije – rekao je predsjednik Rusije radnicima, otvarajući sjednicu komisije i podsjećajući da Rusija 19. septembra obilježava Dan oružara

On je čestitao praznik svim veteranima i zaposlenima u odbrambenoj industriji i zahvalio im se na odgovornom i savesnom pristupu poslu.

– Nesumnjivo smo ponosni na dostignuća konstruktora, inženjera i radnika koji daju neprocjenjiv doprinos obezbjeđivanju odbrambene sposobnosti i bezbjednosti Rusije, tehničkoj opremljenosti vojske i mornarice na najvišem nivou – istakao je predsjednik Rusije.

KOMENTARIŠI

Unesite vaš komentar.
Please enter your name here