Funkcioner Demokratske Crne Gore Nikola Rovčanin rekao je se brani izborna volja, i da je politička scena u Crnoj Gori kristalno jasna. Kako je ukazao, jedan dio političara je sa narodom a drugi dio sa DPS-om. Demokratska Crna Gora večeras organizuje protesni skup u Pljevljima.

Rovčanin je rekao da je voljom naroda 30. avgusta 2020. godine DPS smijenjen, i narodna volja se mora poštovati. On je pozvao lidera URA Dritana Abazovića da dođe u Pljevlja, i da pogleda ljude u oči.

“Branimo obraz, branimo čast i izbornu volju. Postigli smo mnogo”, kazao je Rovčanin.

On je pozvao građane da dođu na protest u Podgoricu u srijedu u 18 časova.

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić kazao je da narod nikada nije pobijedio pa ni oni koji su, kako je rekao, spremni sve prodati zarad šačice vlasti. Kako je naveo, braniće iskonsku i poštenu Crnu Goru, a ne mafijašku Crnu Goru. Braniće, navodi on, volju naroda i neće stati.

“U biti našeg naroda, a to posebno znaju naše starije kolege, bilo je držanje riječi. Danas neki hoće da riječ pogaze”, kazao je Bečić.

On je naglasio da je narod trpio mnogo toga, ali izdaju nikada nije prihvatio.

Kako tvrdi, drugima trebaju analize i sjednice organa da bi odgovorili na prosto pitanje “hoćete li s DPS”. Treći, naveo je on, još razmišljaju i ponašaju se u skladu s narodnom “selo gori, baba se češlja”.

Bečić navodi da se vidi kuda sve ide.

“Sve ide u pravcu izdaje narodne volje i to se jasno vidi”, naveo je Bečić.

On kaže da se ne može sa dva ili tri odsto podrške vladati jednom državom.

Bečić je rekao da su izbori rješenje i da građani treba da daju sud o svemu što se dešava.

“Pobijedićemo kriminal i korupciju”, kazao je čelnik Demokrata.

Okupljeni su krenuli u protesnu šetnju ulicama Pjevalja.

Prethodno je protest Demokrata održan 9. februara u Podgorici. Na tom protestu Demokrate su tražile da se organizuju lokalni i vanredni parlamentarni izbori, kako bi se narod izjasnio kako gleda na “krađu narodne volje”.

Demokrate su sinoć organizovale protest u Kolašinu.