Protiv S.P. podnesen je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, gdje je, kao direktor, oštetio akcionarsko društvo iz Banjaluke za 440.417 evra, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Nezvanično saznajemo da je u pitanju Slavko Petrović, direktor preduzeća “Kosmos”, a beogradska firma je “Cofis Export Import”. U pitanju je isporuka robe za Ministarstvo odbrane Egipta.

“S.P. se sumnjiči da je kao direktor akcionarskog društva iz Banjaluke sklopio ugovor sa društvom ograničene odgovornosti iz Beograda, u kojem je kao garanciju da će društvo ograničene odgovornosti iz Beograda platiti usluge dao Neopozivi nalog za plaćanje banci iz Beograda”, navodi se u saopštenju

Kako se dodaje, S.P  je potom sklopio Sporazum o rasporedu plaćanja dospjelih obaveza pozivajući se na gore navedeni ugovor, te je u Sporazumu izostavio ranije potpisani i izdati Neopozivi nalog za plaćanje.

“Na taj način je S.P. onemogućio da akcionarsko društvo iz Banjaluke naplati dug u iznosu od 440.417 evra za koliko je i oštećeno”, zaključuje se u saopštenju.

Pozvali smo Petrovića kako bismo došli do njegovog komentara u vezi sa krivičnim djelom za koji ga terete, ali nam je rekao da neće da komentariše ovaj slučaj.