Ispred Sabornog hrama u Trebinju u toku je služenje Jutrenja i opijela upokojenom umirovljenom episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom Atanasiju, u prisustvu mnogobrojnog sveštenstva i vjernika.

Sabranjem načalstvuje Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom, uz sasluženje episkopa žičkog Justina, diseldorfskog i njemačkog Grigorija, budimljansko-nikšićkog i administratora Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikija, zapadnoameričkog Maksima.

Saslužuju i episkop niški Arsenije, buenosajreski i južnocentralnoamerički Kiril, dioklijski Metodije i episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, kao i mnogobrojnog sveštenstva i vjernog naroda Crkve Božije.

Opijelu prisustvuju vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović, crnogorski premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, te gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Umirovljeni episkop zahumsko-hercegovačkog i primorskog Atanasije biće sahranjen danas u paraklisu Vaskrsenja Gospodnjeg u groblju manastira Tvrdoš.