Nešić: Migranti uhapšeni na osnovu informacija MUP-a Srbije

0
27

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izjavio je da BiH mora da bude dio kolektivne evropske bezbjednosti što pokazuje i akcija koja je sprovedena na osnovu informacija dobijenih od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u kojoj su uhapšena četiri migranta i pronađena dva pištolja i automatska puška.

Nešić je rekao da sa kolegama iz MUP-a Srbije nastoje da dođu do daljih informacija, kako bi pronašli oružje koje određeni broj migranata posjeduje.

  • To je priča koju možda neki u BiH nisu dovoljno shvatili. Postoji opasnost od ilegalnih migracija. To su bezbjednosno interesantna lica, potencijalni teroristi, koji ovdje mogu da izazovu problem – upozorio je Nešić.

Prema infomacijama kojim trenutno raspolažu, Nešić je naglasio da se migranti, za sada, samo između sebe obračunavaju.

  • To nam još jednom govori da nam je potrebna regionalna saradnja, ali i da budemo dio kolektivne evropske bezbjednosti. Јedan od preduslova za to je i potpisivanje sporazuma sa Evopskom agencijom za graničnu i obalsku stražu, što bošnjački političari opstruišu – naglasio je Nešić.

Prema njegovim riječima, postavlja se pitanje zašto nekome u ovom trenutku nije odgovaralo da BiH napravi odlučujući iskorak ka potisivanju sporazuma sa Fronteksom, što su prije svega zaustavili bošnjački političari.

  • Šta se krije iza toga, šta je namjera i zašto bošnjački političari zaustavljaju evropski put BiH? To je pitanje na koje će morati da odgovore. Isto tako, moraće da odgovore i zašto ugrožavaju bezbjednost u BiH i zašto sprečavaju da zemlja postane dio kolektivne evropske bezbjednosti – istakao je Nešić za Srnu.

Pripadnici Granične policije BiH juče su na području Donjeg Svilaja uhapsili četiri migranta, te pronašli automatsku pušku i dva pištolja sa municijom.

Pronađeni su i privremeno oduzeti pištolji “bereta” model “70” nepoznatog serijskog broja sa okvirom i šest metaka kalibra 7,65 milimetara i “bereta” nepoznatog modela i serijskog broja sa jednim okvirom, te 10 metaka kalibra 380 auto, saopšteno je iz Granične policije.

Granična policija pronašla je i automatsku pušku “M70” sa dva okvira i 57 metaka kalibra 7,62 milimetra, kao i mobilne telefone sa SIM karticama i druge predmete važne za krivični postupak.

KOMENTARIŠI

Unesite vaš komentar.
Please enter your name here