Na Ol Star utakmici odigranoj u noći između 7. i 8. marta, slavio je Tim Lebrona Džejmsa nad Timom Kevina Durenta rezultatom 170:150.

Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je skromnu partiju, nije se isticao ni u jednom momentu i meč završio sa 6 poena, 7 skokova i 5 asistencija, a 4 poena i 5 skokova je imao u prvoj četvrtini.

Jokić, ali i ostali, bili su u sijenci dvojice maestralnih košarkaša – Janisa Adetokumba i Stefa Karija. Vjerovali ili ne, ali Janis je meč završio sa 35 poena i to bez ijednog promašaja iz igre!

Što se tiče Stefa Karija… Čovjek je prvo poluvrijeme završio sa čak tri pogođene trojke sa pola terena, a jednu sa iste pozicije je ubacio i Dejmian Lilard, pogledajte i kako:

Tim Lebrona Džejmsa je tokom čitave utakmice bio bolji. Nisu izgubili nijednu četvrtinu, a i pogodili su veliki broj trojki, čak 31.

Kada pogledamo kako je počela utakmica, Kajri Irving je jako brzo ubacio 11 poena, ali nije to bilo dovoljno za nešto specijalno, pošto je Janis Adetokumbo takođe brzo postao dvocifren.

Nikola Jokić je u tom periodu imao 4 poena i 5 skokova, ali su Janis i Kari ipak bili u glavnoj ulozi, jer ništa nisu mogli da promaše, Janis je meč završio bez promašaja, a Kari svoju prvu trojku s pola terena ubacio za 26:23.

Prvi kvartal je Lebronov tim dobio sa 40:39…

Tek početkom ove četvrtine je viđena prva lična greška na utakmici, a brz tempo se nastavio i to je odgovaralo Durentovom timu koji je bolje otvorio drugi kvartal i neko vrijeme imao prednost.

A onda? Onda je Janis nastavio da dominira, da pogađa konstantno i povrh svega toga, Lilard i Kari su “poludjeli” i pogađali iz svih pozicija. Četiri trojke sa pola terena za jedno poluvrijeme! Tako nešto nikada nije viđeno…

100:80 je bila prednost Lebronovog tima na poluvremenu i već je tada bilo jasno da će biti pobjednici.

Ubacili su 46 poena u ovoj dionici, a sve je počelo odličnom saradnjom Jokića i Dončića u prvih nekoliko posjeda. Irving i Bil su pogodili četiri vezane trojke kako bi spasili što se spasiti može, ali nije to bilo ni blizu dovoljno.

Ko je nastavio da dominira? Janis Adetokumbo. Čovjek je iz igre imao 16/16 i to 3/3 za tri poena, nevjerovatan performans grčkog košarkaša, koji je kasnije imenovan za MVP ove utakmice.

Nakon 12 minuta izuzetno atraktivne košarke i velike dominacije, granica je postavljena na 170 poena, a utakmica je završena bravurom Dejmijana Lilarda, koji je posljednji koš postigao sa pola terena, kao što možete da vidite u snimku ispod.

Dakle, Nikola Jokić 6 poena, Luka Dončić 8. Janis najefikasniji sa 35, Lilard je ubacio 32, a Stef Kari 28. Kris Pol je oborio rekord po asistencijama sa 16 podjeljenih na ovoj utakmici…

Na drugoj strani, 5 poena Nikole Vučevića uz 7 skokova, a najefikasniji je bio Bredli Bil sa 26 poena, dok je 24 ubacio Kajri Irving i podijelio je 12 asistencija, piše B92.

Osim utakmice najvećih zvijezda lige održana su još tri takmičenja.

U takmičenju u šutiranju trojki slavio je Stef Kari koji je ubacio posljednju loptu za pobjedu i nadmašio Majka Konlija koji je nastupio umjesto povrijeđenog Devina Bukera.

Na takmičenju u trojkama su nastupili i Džajlen Braun, Džejson Tejtum, Zak Lavin i Donovan Mičel.

Takmičenje u zakucavanjima je održano na poluvremenu All-Star utakmice, a pobijedio je Anferni Simons.

Ovo je bilo jedno od najlošijih takmičenja u istoriji, a bek Portlanda je slavio u konkurenciji beka Indijane Kasijusa Stenlija i krila Njujorka Obija Topina.

Veoma zanimljivo takmičenje je bilo ono u vještini s loptom (Skills Challenge).

Takmičili su se Robert Kovington, Luka Dončić, Kris Pol, Džulijus Rendl, Domantas Sabonis i Nikola Vučević. U finalu su bili Sabonis i Vučević, a Litvanac je u direktnom dvoboju brže ubacio trojku za pobjedu