Članice koalicije Demokratski front /DF/ u Crnoj Gori – Nova srpska demokratija /NSD/, Pokret za promjene i Demokratska narodna partija nastaviće svoju političku borbu pojedinačno, izjavio je danas lider NSD-a Andrija Mandić.
Mandić je rekao da u DF-u već izvjesno vrijeme postoje razgovori kako dalje nastaviti političku borbu.

“Donijeli smo odluku da tu političku borbu, poslije obaranja režima Mila Đukanovića 2020. i njega personalno na izborima 2023. nastavimo pojedinačno”, istakao je Mandić.

On je rekao da će stranke konstitutenti koalicije različitim putevima ići ka istom cilju.

“Danas kao prijatelji, nas trojica želimo da pošaljemo novu poruku Crnoj Gori da u politici možete da se sastanete zajednički, ali i da se rastanete i odvojeno idete ka istom cilju”, rekao je Mandić na konferenciji za novinare, kojoj su prisustvovali i lideri preostale dvije članice DF-a Nebojša Medojević i Milan Knežević.

Medojević je rekao da je misija DF-a ostvarena, da su Srbi i Crnogorci pomireni i Crnu Goru doživljavaju kao svoju kuću u kojoj svi imaju sva prava.

On je istakao da je DF podnio velike žrtve, te najavio da će Pokret za promjene nastupiti samostalno na izborima i da će imati reformski program.