Lider SDA Bakir Izetbegović rekao je nakon današnjeg iznenadnog sastanka sa ambasadorima EU i SAD-a, Johanom Zatlerom i Erikom Nelsonom da je na sastanku bilo riječi o starim temama i da ambasadori pokušavaju pomoći da se krene u reforme.

On je kazao da su on, kao i lideri SNSD-a I HDZ-a Milorad Dodik i Dragan Čović, koji su takođe prisustvovali sastanku, insistirali na pomoći u vezi vakcina.

Izetbegović je rekao da ambasadori pokušavaju da pomognu u vezi sa implementacijom 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije.

“Pričali smo i o tome da li se može ići u izmjene Izbornog zakona. Zadovoljan sam atmosferom. Priča je bila o prenosu nadležnosti, država treba preuzimati ono što ne ide, tu je Republika Srpska protiv, ali ništa nije zakovano”, rekao je Izetbegović.

Lideri SNSD-a Milorad Dodik, SDA Bakir Izetbegović,i HDZ-a Dragan Čović danas su se u zgradi Delegacije Evropske unije u Sarajevu sastali sa ambasadorima EU i SAD-a, Johanom Zatlerom i Erikom Nelsonom. Sastanak nije bio ranije najavljen.

Dodik i Čović nisu davali izjave.