Benjamina Karić, Draško Stanivuković i Mario Kordić, gradonačelnici tri najvažnija grada u BiH, susreli su se jučer sa Johanom Sattlerom, šefom Delegacije EU, američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Matthew Palmer i evropskom zvaničnicom Angelin Eichhorst.

Fotografije na društvenim mrežama objavio je gradonačelnik Banje Luke kazavši da Evropska Unija pomno prati političke procese u Republici Srpskoj, ali i ono što “mi već pola godine radimo u Banjoj Luci”.

“Zajednički susret sa gradonačelnicom Sarajeva i gradonačelnikom Mostara, te razgovor o važnim pitanjima za naše gradove. Neizostavna tema bili su i parlamentarni izbori koji će biti održani naredne godine u Republici Srpskoj i cijeloj Bosni i Hercegovini. Za Banju Luku je veoma važno da čuje šta o onome što radimo misle i predstavnici drugih zemalja u BiH. Nastavljamo dalje”, napisao je Stanivuković.

Američki izaslanik za Zapadni Balkan Matthew Palmer i izvršna direktorica za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelina Eichhorst jučer su obavili niz sastanak sa političkim liderima zz FBiH i RS-a na temu izmjena Izbornog zakona BiH.