Eksplozija u kući kod Vašingtona dok je policija uručivala nalog za pretres

0
37

Policija u Virdžiniji, u predgrađu Vašingtona, istražuje eksploziju u kući u kojoj su policajci u ponedjeljak pokušavali da izruče vlasniku nalog za pretres.

Policija je saopštila da je nekoliko policajaca zadobilo lakše povrede, ali nikome nije bio potreban odlazak u bolnicu, prenosi AP.

Portparolka policije okruga Arlington Ešli Sevidž izjavila je da za sada nema žrtava, ali da nije poznato u kakvom je stanju osumnjičeni koji je bio u kući u vrijeme eksplozije.

Ona je navela da je incident počeo oko 16.45 časova, kada je policija reagovala na izvještaje o ispaljenim hicima, za koje je kasnije utvrdila da su dolazili iz signalnog pištolja.

Dok je policija vršila istragu, dobila je nalog za pretres kuće. Kada je policija pokušala da izvrši nalog za pretres, osumnjičeni je ispalio nekoliko hitaca unutar kuće. Tada je kuća eksplodirala i zapalila se nešto prije 20.30 časova.

Sevidž je rekla da nije jasno da li su hici ispaljeni iz signalnog ili nekog drugog vatrenog oružja i dodala da nema indicija da je u kući bilo drugih ljudi, ali da to ne može da bude isključeno u ovoj ranoj fazi istrage. Arlington se nalazi pored reke Potomak, koja ga dijeli od glavnog grada SAD. Do eksplozije je došlo u Blumontu, prigradskom naselju u severnom Arlingtonu, gdje su kuće najčešće dupleksi koje dijele dvije porodice. Vatrogasna služba je saopštila da još nije poznat uzrok eksplozije.

KOMENTARIŠI

Unesite vaš komentar.
Please enter your name here