– Prihvatanje Programa reformi za NATO je jasan dokaz da je predsjednik SNSD Milorad Dodok bio i ostao marioneta u rukama Zapada, koja ispunjava sve naloge svojih mentora koji su ga doveli na vlast, kaže Nebojša Vukanović, poslanik u Кlubu poslanika Srpske demokratske stranke.

Vukanović navodi da je ovaj kao i brojni drugi slučajevi pokazao da se Dodik pričama o patriotizmu služi samo kako bi zavarao narod i prikrio stvarne zadatke dobijene od njegovih mentora.

„Prošle godine su prihvatili ANP, kojem su samo promijenili ime, a  sada je Savjet ministara BiH, kojim je predsjedavao SNSD-ov Zoran Tegeltija,  usvojio Program reformi za NATO i formiranje komisije za saradnju s ovim vojnim savezom“, ističe je Vukanović.

On kaže da se Dodik ponovo resetovao i vratio na fabrička podešavanja i da polako postaje dašak svježeg vjetra na Balkanu, kako ga je svojevremeno nazvala Madlen Olbrajt, državna sekretarka SAD. 

Vukanović navodi da je Dodik i njegova vlast uvijek dobijala punu podršku od svih protivnika Republike Srpske koji su željeli da ona nestane. 

„Strateški on je razorio Republiku Srpsku i to tako efikasno da to ne bi mogao uraditi nijedan okupator. Dalji  ostanak na vlasti SNSD bi vodio u nestanak Srpske jer je njihova zasluga što smo najsiromašniji dio Evrope, što imamo najveće dugove po glavi stanovnika i zato što privreda ne postoji, dok se  narod masovno odseljava“, kazao je Vukanović.

On navodi da je taktika Dodika i njegovih mentora da on javno priča šta god hoće, a da u suštini Republiku Srpsku razara iz temelja.

„Dok Dodik priča o referendumima, otcjepljenju i manipuliše narodnim masama Republiku Srpsku uništavaju na svakom polju počev od privrede, pravosuđa, demografije, zdravstvenog sistema i na kraju moralnih vrijednosti“, kazao je Vukanović.