Kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović pobjedio je u drugom krugu predsjedničkih izbora u Crnoj Gori. Ovu pobjedu među prvima čestitali su zvaničnici iz Republike Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na Tviteru je napisao da se nada da će Milatović Crnu Goru voditi putem napretka i prosperiteta i da ćemo u duhu dobrosusjedskih odnosa uspješno sarađivati na korist građana i Crne Gore i Republike Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić pored čestitke Milatoviću dodaje da je pobjeda rezultat predanog rada koalicije. “Iskrene čestitke Jakovu Milatoviću na pobjedi. Iskreno se nadam da je ovo početak jednog novog vremena razvoja Crne Gore i regiona koji će se temeljiti na miru, prijateljstvu i ekonomskoj saradnji.
Posebno sam zadovoljan što je ova pobjeda došla kao rezultat zajedništva i predanog rada pobjedničke koalicije.” napisao je Stevandić

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je čestitku Jakovu Milatoviću povodom pobjede na izborima za predsjednika Crne Gore.

Poštovani gospodine Milatoviću, primite najsrdačnije čestitke povodom pobjede na predsjedničkim izborima, sa željom da uspješno obavljate odgovorne dužnosti koje su Vam povjerili građani Crne Gore, istakla je Cvijanovićeva i dodala uvjerenje da će pobjeda Milatovića doprinijeti jačanju prijateljskih odnosa, te da će otvoriti nove perspektive partnerstva i saradnje na bilateralnom i regionalnom planu.