Vulić: Izetbegović bez stida se diči progonom Srba iz Sarajeva i FBiH

0
20

Predsjedvajuća Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić ocijenila je da se predsjednik SDA Bakir Izetbegović, u izjavi u vezi sa formiranjem Kluba srpskog naroda u Domu naroda Federacije BiH (FBiH), bez stida diči progonom Srba iz Sarajeva i FBiH.
“Bakir Izetbegović je po prvi put bio iskren, pa javno rekao da su istrijebili Srbe iz Sarajeva, a kako bi zadovoljili međunarodnu zajednicu, obezbjedili su konvertite koji se samo izjašnjavaju da su Srbi”, rekla je Srni Vulićeva.

Ona je istakla da je jasno da budućnosti u BiH nema sve dok se sije mržnja i narodi, poput srpskog i hrvatskog, majorizuju.

“Povrijeđen zbog lošeg izbornog rezultata, Izetbegović u očaju ide iz lošeg u lošiji potez i dovodi nas na put što više Izetbegovića, to manje BiH”, rekla je Vulićeva.

Ona je napomenula da je isključivo stvar političkog korpusa u FBiH ko će i šta biti u tom entitetu.

“Nas se to ne tiče. FBiH stagnira po mnogim pitanjima u odnosu na Republiku Srpsku baš iz razloga što nisu imali karakterne vođe već poslušnike međunarodne zajednice”, dodala je Vulićeva.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je, govoreći o formiranju vlasti u FBiH, uz ocjenu da je SDA nezaobilazan faktor, izjavio da je najmanji i najmanje zahtjevan za osvajanje srpski klub delegata jer Srba u Federaciji ima 30 puta manje nego Bošnjaka, ali da taj dio kontroliše SDP.

KOMENTARIŠI

Unesite vaš komentar.
Please enter your name here