Iako je vlasnik kompanije „Grand Trade“ Mile Radišić dao Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH ponudu za prodaju poslovnog prostora u centru Banjaluke koja je trostruko viša od sume koju je Uprava ranije planirala potrošiti u ove svrhe, od nje se nije odustalo.

Podsjećamo, kontroverzni biznismen je 17.020 kvadrata poslovnog prostora ponudio za 84.249.000 KM bez PDV-a, odnosno 4.950 KM po kvadratnom metru.

Ponuda je dostavljena krajem prošle godine i važi 90 dana, što znači da bi se Uprava o njoj trebala izjasniti do sredine marta.

Iz UIO BiH su potvrdili za portal CAPITAL kako je i dalje razmatraju.

„Imenovana Komisija vrši ispitivanje dostavljene ponude po Javnom oglasu za kupovinu postojećeg poslovnog objekta u Banja Luci za smještaj zaposlenih u Centralnom uredu Uprave za indirektno oporezivanje i Regionalnom centru Banja Luka, a u skladu sa Odlukom o raspisivanju predmetnog javnog oglasa i uslovima definisanim u Tenderskoj dokumentaciji. Postupak evaluacije ponude zbog kompleksnosti predmeta Javnog oglasa zahtjeva duži vremenski period“, kazali su iz UIO BiH.

Inače, Radišić, odnosno njegov „Grand Trade“ bio je jedini ponuđač na raspisanom tenderu. To ne treba da čudi jer su uslovi koje je zahtijevala UIO poklapaju upravo sa onim čime Radišićev “Grand Trade” raspolaže u ulici Vuka Karadžića u Banjaluci.

Tražili su da se objekat nalazi na udaljenosti ne većoj od tri kilometra od centra grada Banjaluka, da ima 12.000 metara kvadratnih prostora, te parking i tehničke prostorije od 3.000 kvadrata.

Ovo je inače četvrti put da UIO pokušava da trajno riješi problem smještaja u Banjaluci. Od 2014. do kraja 2018. godine raspisana su tri javna javna oglasa za kupovinu poslovnog objekta, ali ponuda nije bilo.