Đoković se pobjedom vratio na teniski teren, samo tri nedjelje nakon operacije. To je bila tema da se pojedini švajcarski mediji pitaju ”da li je sve bio samo blef”.

Kako prenosi DW (Dojče Vele), švajcarski Noje Cirhe cajtung objavio je tekst pod naslovom:

”Čudesno izlječenje Novaka Đokovića – sada i Srbija ima koleno nacije”.

Odmah na početku teksta postavlja se pitanje: ”Da li je zaista imao operaciju ili je cijela stvar bila samo blef?”

U članku se navodi da je 37-godišnji Srbin povrijedio koleno na Roland Garosu prije nešto više od tri nedjelje i da je morao da odustane u četvrtfinalu protiv Norvežanina Kaspera Ruda.

”Dan kasnije, rečeno je da je bio podvrgnut operaciji meniskusa u Parizu.”

Dotakli su se konkretno operacije te Novakovu povredu uporedili sa Federerovom.

”Operacije koljena su delikatne za tenisere, to je poznato ne samo u Švajcarskoj. Rodžer Federer je 2020. ozlijedio meniskus dok je kupao svoje ćerke, dan nakon poraza u polufinalu od Đokovića. Morao je na operaciju. Bio je to početak kraja njegove velike karijere.”

Pa se nastavlja.

”Đoković nesumnjivo ima izuzetne mišiće, što mu je sada možda pomoglo. Ipak, posljednjih dana u Vimbldonu su se pojavile sumnje da li je Srbin zaista operisan.”

Sumnje je, prenosi Noje Cirher cajtung, ”podgrijao Božidar Maljković, predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije, koji je lokalnim medijima rekao da je razgovarao s Đokovićevim stricem Goranom i da mu je on rekao da Đoković nije bio na operaciji.”

Švajcarski list podsjeća da je Đoković već sedam puta osvajao Vimbldon.

”S još jednom titulom izjednačio bi se s Rodžerom Federerom”, prenosi Sport klub.

Izgleda da ih to ipak žulja.