Stevandić: Bećirović nema odgovornost i ugrožava mir

0
20

Komentarišući izjave bošnjačkog člana Predsjedništva Denisa Bećirovića koji je pozvao međunarodnu zajednicu da sankcioniše funkcionere iz Republike Srpske, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske dr Nenad Stevandić smatra da Bećirović ne posjeduje istorijsku odgovornost i da svojim destruktivnim ponašanjem ugrožava mir.
Stevandić dodaje da Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini ne trebaju sukobi već mir i dogovor, a da pozivi na sankcionisanje vrlo brzo mogu postati i poziv na bombardovanje. Za Stevandića su pozivi na sankcije pokušaj destrukcije bilo kakvog suživota jer to su direktni napadi na institucije Srpske. Takve akcije dodaje Stevandić guraju Republiku Srpsku u nezavisnost, i to je što će „Denis Bećirević vrlo brzo shvatiti“.
Stevandić dodaje da je prošlo vrijeme ponižavanja Srba radi ostvarivanja velikobošnjačkih ambicija, da BiH bude država samo jednog naroda, jer srpski narod podjednako odlučuje o bih kao i bošnjački, i ako u BiH nema mjesta za Srbe, onda neće više biti i nje, dodaje Stevandić.

KOMENTARIŠI

Unesite vaš komentar.
Please enter your name here