“Posljednji ruski car” karijeru okončao porazom

0
21

Rus Fjodor Jemeljanenko (46), jedan je od najboljih MMA boraca svih vremena, na neslavan način okončao je svoju briljantnu karijeru.

“Posljednji ruski car” izgubio je posljednju borbu u karijeri. U meču za pojas teške kategorije “Belatora” Fedora je tehničkim nokautom u prvoj rundi savladao Amerikanac Rajan Bader.

Nakon godinu i po dana pauze čuveni Rus je dobio šansu da se povuče kao šampion teške kategorije “Belatora”, međutim, nije uspio – po drugi put u karijeri poražen je od sjajnog Amerikanca.

Rajan je žestoko kranuo od samog starta borbe. Bacio je Fjodora na pod, i nanio mu nekoliko žestokih udaraca u glavu. Gotovo čitav minut Rus je primao udarce, a onda je sudija Gerb Din riješio da prekine borbu.

Amerikanac je tako odbranio titulu prvaka teške kategoriji u ovoj MMA organizaciji i ostaće upamćen kao čovjek koji je okončao karijeru vjerovatno najvećeg teškaša u istoriji ovog sporta.

“Tužan sam što nisam odradio dobro borbu, ali srećan sam zbog podrške koju sam dobio i legendi sa kojima sam dijelio ring u proteklih 20 godina. Hvala vam svima”, poručio je veliki Fjodor.

Fedora mnogi smatraju najvećim borcem ikada. Bio je impresivan od 2000. do 2010. godine kada je u 33 borbe doživio samo jedan poraz.

Zanimljivo, nikada nije želio da uđe u UFC i zbog toga ne žali jer je imao priliku da se bori i protiv najvećih članova najpopularnije promocije.

“Da je bilo suđeno da se dogodi, dogodilo bi se. Borio sam se sa mnogim UFC šampionima i sve sam ih pobijedio. Tako da mi ne smeta što nisam bio tamo”, rekao je Fjodor.

Karijeru je završio sa 40 pobjeda i sedam poraza.

KOMENTARIŠI

Unesite vaš komentar.
Please enter your name here