Đoko Tarana, predsjednik Gradskog odbora Trebinje Partije ujedinjenih panzionera, u intervijuu za ” Herceg media” kaže da je Ujedinjena Srpska na sugestije penzionera pravila program bržeg tretmana bez liste čekanja u bolnicama, banjama i administrativnim centrima, te da bi učinili i znatno više da se pitaju više.

Herceg Media: Jesu li penzioneri samo predizborno zanimljivi i samo su tada u izjavama političara?

Tarana: Nekim jesu, ali nisu svima. Dugo znam i doktora Stevandića i Milana Kovača i naše međusobno povjerenje, razumjevanje i saradnja dugo traju. Ono što su oni mogli učiniti, učinili su, pa zato treba da se pitaju više da bi učinili više.

Herceg Media: Šta bi bio prioritet po pitanju statusa penzionera?

Tarana: Pa na našu sugestiju Ujedinjena Srpska je pravila program bržeg tretmana bez listi čekanja u bolnicama, banjama i administrativnim centrima, jer penzioneri imaju previše godina da bi čekali ili molili za svoja prava.

Herceg Media: Čemu Đoko Tarana duguje svoju vitalnost?

Tarana: Što bi narod rekao “japija”, majka priroda i podnevlje Hercegovine!

Herceg Media: Ima li planova da Trebinje i penzioneri budu češće zajedno?

Tarana: Ima i treba da u zimskim mjesecima kada nema toliko gužve i turista, a klima je blaga i pitoma, napravimo modele da se ovdje stariji okrijepe i zimu provedu uz dobre ljude i vino.

Herceg Media: Vidim niste samo dobro očuvane građe nego i volje jeli i to do Hercegovine?

Tarana: E to je i do ljudi koji vas okružuju, a meni ova mladost Ujedinjene Srpske popravlja volju i raspoloženje i daje snagu.

Herceg Media