Delegat u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz SNSD-a Snježana Novaković Bursać izjavila je da se potvrdilo da je Centralna izborna komisija političko tijelo instalirano od strane opozicije u Srpskoj, i da uz pomoć SDA i DF-a, želi da utiče na izbornu volju građana.

To su pokušali da urade i kada je riječ o izborima za predsjednika Republike Srpske. Međutim, tada nisu uspjeli jer je volja naroda bila dominantna – rekla je Novaković Bursać novinarima u Banjaluci.

Kaže da se i sada, kada je Centralna izborna komisija priznala sporni listić za PDP, pokazalo u čijoj službi radi Sarajevo.

– Žalost i podsmijeh zaslužu oni koji kažu da je BiH država. Ovo na sve liči ali ne na državu, pravo i pravdu -ukazala je Novaković Bursać.

Podsjeća i na odluku Suda BiH koja je i dovela situaciju na nakaradan nivo.

– Postoji i politička opasnost, što se može i vidjeti po izjavama generalnog sekretara PDP-a Nenada Vukovića koji nudi da Bošnjaci izaberu novi saziv Savjeta ministara – istakla je Novaković Bursać.

Sporno je što to rade kao izborni gubitnici, ukazuje Novaković Bursać i podsjeća da to već uradili 2014. godine.

– To je narod i prepoznao i zbog toga je SDS i PDP smjestio u opoziciju, odnosno gubitničku klupu poručila je Novaković Bursać.

Naglašava da zvaničnici provode politiku onih ko ih je izabrao, a u ovom slučaju SNSD je izabrao narod, a PDP je izabrao CIK.

– Јa nisam dobila zvaničnu obavijest. Odluka o potvrđivanju izbora je jedinstvena. Izbori su potvrđeni i tu odluku nije niko poništio – ukazala je Novaković Bursać.

Sve je nazvala lakrdijom, koje nema veze sa pravom i pravdom.

– Nisu obavijestili ni Narodnu skupštinu Republike Srpske koja je jedina legitimna za izbor delegata u Dom naroda. Svjesni su da su se upustili u pravni problem koji je nemoguće pravno završiti – zaključila je Novaković Bursać.