Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović oglasio se na društvenoj mreži Iks nakon razgovora sa Predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem.

On je rekao da se sa Milanovićem složio sa tim da je obostrana dužnost da se sa pijetetom sjećaju svih žrtava genocida u Jasenovcu, a ne da politički trguju i žrtvama i zločinom.

„Složili smo se da je naša obostrana dužnost da se sa pijetetom sjećamo svih žrtava genocida u Jasenovcu, a ne da politički trgujemo i žrtvama i zločinom, koji niko ne poriče i čije se godišnjice već decenijama zvanično obilježavaju“, naveo je Milatović.

Na vanjskopolitičkom planu, prioritet Crne Gore su dobrosusjedski odnosi i ЕU integracije, dodao je.

„Republika Hrvatska je naš prvi ЕU susjed, zato posebnu pažnju moramo posvetiti očuvanju dobrih međusobnih odnosa“, izjavio je predsjednik Crne Gore.

Ranije je iz kabineta predsjednika Hrvatske saopšteno da je Milanović prenio Milatoviću svoj stav kako je spomenuta rezolucija „štetan dnevnopolitički akt koji nepotrebno opterećuje odnose dvaju država te kako je potrebno nastaviti graditi dobrosusjedske odnose dvaju država kako bi se izbjegle neželjene posljedice donošenja spomenute rezolucije“.