Kazna za Hadžifejzovićevu FACE TV zbog poziva na ubistvo Dodika

0
14

Televizija FACE kažnjena je sa 15.000 maraka zbog tri propusta u informativnim emisijama, od kojih je najznačajniji onaj kada je urednik Senad Hadžifejzović pozivao na ubistvo predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Sporni snimak analizirala je Agencija za forenziku, nakon čega je RAK izrekao kaznu, a Face TV je mora platiti bez obzira na ulaganje žalbe u postupku.

U decembru je Regulatorna agencija za komunkacije donijela odluku obustavi postupka protiv FACE televizije zbog izjave koju je njen vlasnik Senad Hadžifejzović izrekao u programu uživo.

Iz RAK-a su tada saopštili da su utvrdili da nema osnova za pokretanje glavnog postupka jer Agencija za forenziku nije mogla pouzdano utvrditi šta je Hadžifejzović izgovorio.

RAK je protiv iste TV stanice, nakon provedenog preliminarnog postupka u pogledu sadržaja emitovanog 4. novembra 2022. i 5. novembra 2022. godine, pokrenula glavni postupak zbog potencijalnog kršenja osnovnih principa i opšteprihvaćenih standarda pristojnosti, o čemu je obaviješten nosilac dozvole.

KOMENTARIŠI

Unesite vaš komentar.
Please enter your name here