Iz Prištine tvrde da neće biti riječi o registarskim tablicama na sastanku sa Srbijom u Briselu

0
11

Vlada samoproglašenog Kosova saopštila je da je odluka o reciprocitetu sa Srbijom dogovorena ranijim briselskim sporazumom i da se o tome neće razgovarati na predstojećem sastanku kosovskog premijera Aljbina Kurtija i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Sastanak je u Briselu zakazan za 18. avgust, ali dnevni red još nije poznat prenosi Koha.Portparol Vlade Kosova Perparim Krieziu nije nagovijestio o čemu će se u Briselu razgovarati, već je naglasio da neće biti sastanka na nivou glavnih pregovarača, prije onog na visokom nivou.

– O dnevnom redu sastanka ćemo vas blagovremeno obavijestiti. Odluke o registarskim tablicama i dokumentima za ulazak i izlazak su vladine odluke koje su predviđene i sporazumima koje su strane dogovorile u prošlosti, stoga ne mogu biti predmet rasprave na ovom sastanku- rekao je Krieziu.

Ni portparol Evropske unije Peter Stano nije iznio detalje o sastanku 18. avgusta, piše Kosovo online.

– Mogu da potvrdim da su, nakon što je visoki predstavnik Đuzep Borelj pozvao obe strane u Brisel, predsednik Vučić i premijer Kurti prihvatili njegov poziv i da će ih 18. avgusta u Briselu primiti visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak, kako bi razgovarali o daljem dijalog Beograda i Prištine. Više detalja o logistici i dnevnom redu podijelićemo bliže danu sastanka – izjavio je on.

KOMENTARIŠI

Unesite vaš komentar.
Please enter your name here