Iz Bjelorusije lansirane rakete na Ukrajinu

0
107

Savjetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Garašenkko saopćio je kako su rakete “Iskander” lansirane iz Bjelorusije u Ukrajinu danas oko 17 sati po lokalnom vremenu.

Ova informacija stiže nakon što je ured predsjednika Zelenskog danas objavio da će se ukrajinski i ruski zvaničnici sastati na granici Ukrajine i Bjelorusije, najvjerovatnije u ponedjeljak.

“Iskanderi lansirani protiv Ukrajine iz okoline Mozira. To znači da su negdje donijeli smrt… Znači li da je ovo vrsta primirja koje imamo?”, napisao je.

U ukrajinskom saopštenju se ranije navodi da je bjeloruski lider Aleksandar Lukašenko “preuzeo odgovornost da osigura da svi avioni, helikopteri i projektili stacionirani na bjeloruskoj teritoriji ostanu na zemlji tokom putovanja, razgovora i povratka ukrajinske delegacije”.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je razgovarao s čelnikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom, U međuvremenu, Andrij Zagorodnjuk, bivši ukrajinski ministar odbrane, rekao je da se Bjelorusija sprema da objavi rat Ukrajini.

KOMENTARIŠI

Unesite vaš komentar.
Please enter your name here