Republički inspektori izrekli su u Srpskoj kazne u iznosu od 33.000 KM, a pet objekata zatvorili zbog nepoštovanja mjera u borbi protiv virusa korona koje je propisao Republički štab za vanredne situacije.

Sinoć je izvršeno 618 kontrola u ugostiteljskim, trgovačkim i drugim uslužnim objektima, od čega su u 23 slučaja utvrđene nepravilnosti, saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske.

Podršku Republičkim inspektorim pružili su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Republički inspektori nastavljaju i danas sa pojačanim kontrolama ugostiteljskih i trgovačkih objekta, velikih tržnih centara, frizersko-kozmetičkih salona, kao i druge vrste objekata.

“Očekujemo od lokalnih zajednica da većim intenzitetom angažuju svoje kontrolne organe, da pojačaju nadzor na terenu i sankcionišu lica koja krše mjere. Neprihvatljivo je i neće se tolerisati da neodgovorni pojedinci i nakon godinu dana, sada već svjesno krše epidemiološke mjere”, dodaje se u današnjem saopštenju.

U protekla dva i po mjeseca izvršeno je više od 16.300 kontrola, u kojima su izrečene kazne u iznosu od 427.000 KM, dok su 23 zatvorena.