Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da su izjave predstavnika režima u Prištini protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića poruka svim Srbima sa Kosova i Metohije.

Njihov cilj je da ih sve pohapse i proteraju, da etnički očiste Kosovo i Metohiju od Srba – rekao je Dačić.

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija DŽeljalj Svečlja danas je, povodom plakata na sjeveru Kosova sa Vučićevim likom uz poruku “vrhovni komandante čekamo te”, zaprijetio da će predsjednik Srbije, ukoliko dođe na Kosovo i Metohiju bez prethodnog zahtjeva, biti uhapšen.

Osudivši takve poruke, Dačić je konstatovao da međunarodna zajednica mirno gleda te izlive mržnje i besa prema Vučiću, Srbiji i srpskom narodu.

On je naglasio da činjenica da se prijeti čovjeku sa kojim vode dijalog u Briselu, pokazuje da oni ne žele nikakav dogovor, već samo sukobe.

Prištinska policija traga za osobama koje su postavile plakate u opštinama na sjeveru KiM, a tužilaštvo je formiralo predmet zbog “širenja mržnje”, rekao je ranije danas zamjenik komandira takozvane kosovske policije za region sjever Veton Eljšani.